Tankar & idéer

Här har vi samlat lite tankar och idéer kring kök som kan hjälpa till i resan mot ert nya drömkök. Det handlar om design, layout, färgsättning och annat kul som går in i att skapa ett unikt kök från Ängsudd.

Ytor

Sociala kök där ni kan umgås med gäster samtidigt som maten lagas blir bäst om det designas så att det finns fler platser att sitta och koppla av. En köksö är den perfekta samlingspunkten och med några stolar där så kan gäster sitta ner och slappna av innan det är dags att sitta till bords. Om utrymmet finns är det fantastiskt att skapa plats för en soffa eller några fåtöljer i anslutning till kök och matplats.

Genom att dela upp öppna ytor i olika zoner för specifika funktioner kan de bindas ihop till en fantastisk helhet. Olika zoner för matlagning, umgänge, matplats och om så önskas utrymme för en arbetsplats eller varför inte en lounge?

Med köksinredningen i olika färger, olika material i exempelvis bänkskivor, mjuka texturer i möbler och genomtänkt ljussättning skapas lager i inredningen som hjälper till att binda ihop rummet. Tillsammans skapar det en lugn miljö som verkligen känns som hemma.

Layout

Den klassiska arbetstriangeln har varit en gyllene regel i köksdesign länge, och det finns en anledning till att det är ett återkommande koncept. Genom att placera kyl, ugn och vatten rätt i förhållande till varandra skapas ett kök där det är flyt i matlagningen och allting känns bekvämt och harmoniskt. Ifrån det grundkonceptet jobbar vi sedan med att skapa zoner för olika funktioner. Vad sägs till exempel om en specifik plats för tillredningen av kaffe där allt är samlat, från kaffemaskinen till koppar fat och tilltugg?

Färg

Kökets färgsättning är ett av de viktigast valen som har en enorm inverkan på hur köket upplevs. När det gäller färg så ska förstås köket passa in i er smak och följa med känslan i ert hem. Ett bra sätt att få in mer färg i köket är att skapa olika delar som har olika färg. En köksö målad i en mer uttrycksfull färg kan kombineras med en mer neutral färg på övriga skåp. Då blir köksön en vacker del som skapar djup och kontrast i utrymmet.

Ängsudd handmålar alla sina kök med färg från Little Greene. Det är fantastiskt fina ekologiska färger fulla av liv som skapar en vacker och handarbetad slutfinish på köket.

Insidan av våra skåp och lådor är gjorda i trä som behandlats för att se så naturrent ut som möjligt. Det är ytterligare en viktigt detalj som skapar djup och ytterligare kontrast bland färgen i köket.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Att prenumerera på vårt nyhetsbrev är gratis och vi skickar endast skicka ca ett brev per kvartal.

Vill du ha mer information?